W PROGRAMIE:
I. Prezentacja połączona z pogadanką:
– pachnący bochen chleba od a do z,
– rozpoznawanie gatunków zbóż.
II. Warsztaty małego piekarza – wyrób i wypiek chleba w tradycyjnym piecu chlebowym opalanym drewnem.
III. Osełka masła – warsztaty:
– zapoznanie ze sprzętem wykorzystywanym niegdyś do produkcji masła,
– ubijanie masła w maselnicach.
IV. Warsztaty kulinarne – pieczenie drożdżówek.
V. Spacer ścieżką edukacyjną „W leśnym zakątku”:
– poznawanie leczniczych właściwości drzew,
– spotkanie ze zwierzętami w Mini zoo – karmienie przez uczestników,
– spacer nad rzekę Słomkę.
VI. Dwudaniowy obiad lub grill.
VII. Wypoczynek na łonie natury – zabawy ruchowe w ogrodzie.
NIESPODZIANKA!
– Degustacja pachnącego chleba ze świeżym masłem.
Ponadto:
Uczestnicy zabierają ze sobą wykonane podczas warsztatów:
– złociste, pachnące, drożdżówki,
– dyplom dla każdego uczestnika.
Do dyspozycji dzieci:
– duży, ogrodzony ogród rekreacyjny,
– liczne zakątki z ławeczkami do wypoczynku,
– plac zabaw,
– boisko do piłki nożnej oraz plażowej.
Czas trwania warsztatów: około 4.5h (9.00-13.30).
Cena: 85zł/osoba.
Cena bez obiadu i chleba: 45zł (czas trawnia 3h)
Kontakt:
Maria Zygadło
tel.: 513026449/514870482
mail: agroowieczka@gmail.com